هاست چیست؟

هاست چیست؟ چه کاربردی دارد؟ برای راه اندازی یک سایت خرید هاست و خرید دامنه جزو اولین اقداماتی است که باید انجام شود. به عبارتی واضح‌تر، داشتن هاست و دامنه از ملزومات طراحی سایت است، به طوری که بدون حتی یکی از آنها ساخت سایت امکان پذیر نخواهد بود. نکته اینجاست که هر هاست و دامنه با ویژگی‌های منحصر به فردی به فروش می‌رسد که شاید برای هر کسب‌وکاری مناسب نباشد! از همین بابت باید قبل از تهیه هر یک از آنها بررسی دقیقی انجام دهید تا بهترین و مناسب‌ترین میزبانی وب و دامین را برای کسب‌وکار اینترنتی خریداری نمایید. در این مقاله سعی کرده‌ایم با معرفی سرویس هاستینگ، انواع آن و تفاوت هاست با دامنه شما را در این مسیر همراهی کنیم.

هاست چیست؟

هاست یا همان میزبانی وب بخشی از یک سرور است که هر فرد برای ساخت سایت و نمایش محتوای آن به کاربران اینترنتی به آن نیاز دارد. هر زمان یک کاربر بخواهد وارد سایت شما شود، باید یکسری از دیتاها نظیر محتوا، تصویر، ویدیو، کد و … برای وی بارگذاری شود. این موارد همگی روی سرور ذخیره شده و در زمان درخواست کاربر به وی نمایش داده می‌شود.
هر سرور از مشخصاتی نظیر پردازنده، رم، هارد، پاور و … برخوردار است و به صورت 24 ساعته فعال می‌باشد. به طور کلی منابع یک سرور از یک کامپیوتر معمولی بسیار قوی تر است. همچنین هر سرور در مکانی به نام دیتاسنتر نگهداری می‌شود تا از خطرات و حملات در امان باشد. به دلیل گسترده بودن منابع سرور، در زمان فروش شرکت ارائه دهنده می‌تواند آنها را به بخش های مختلف تقسیم نماید. با تقسیم هر سرور به یک بخش کوچک یک هاست یا فضای میزبانی ایجاد می‌شود. هر هاست با اهداف مختلف از جمله طراحی سایت توسط کاربران مورد استفاده قرار می‌گیرد.
حالا که متوجه شدید هاست چیست؟ شاید با خود بگویید اصلا چرا برای ساخت سایت باید علاوه بر دامنه هاست هم بخریم؟ همانطور که گفته شد، سرویس هاستینگ برای ذخیره سازی اطلاعات سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین شما باید با مراجعه به شرکت هاستینگ با توجه به نیازهای خود اقدام به خرید یک هاست مناسب با فضا، رم، پردازنده و در مجموع منابع کافی بنمایید. تنها در این صورت دیتای سایت شما به صورت 24 ساعته آنلاین بوده و در اختیار کاربران اینترنتی قرار می‌گیرد.
در نهایت می‌توان ادعا کرد هاست یا فضای میزبانی وب تمام یا بخشی از یک سیستم کامپیوتری است که به مرورگر این اجازه را می‌دهد تا کاربر با وارد کردن دامنه با کمک DNS به هاست متصل شود و صفحات وب را مشاهده نماید.

” جهت راه اندازی یک سایت نوپا می‌توانید از هاست پلن پایه استفاده کنید و نیازی به منابع فراوان ندارید. اما باید بعد از رشد کسب و کار اینترنتی خود، پلن خود را ارتقا داده و از منابع بیشتری برای موفقیت سایت خود استفاده نمایید. “

DNS چیست؟
سیستم نام دامنه (Domain Name System) یا به اختصار DNS وظیفه ترجمه آدرس دامنه را بر عهده دارد. در واقع DNS یک رابط میان دامین و سرویس میزبانی وب است. اجازه دهید با یک مثال مفهوم DNS را توضیح دهیم. هر زمان شما یک آدرس دامنه را در مرورگر خود وارد می‌کنید؛ این آدرس می‌تواند به هر زبانی باشد، دی ان اس آدرس سایت را از مرورگر دریافت می‌کند. سپس آن را به زبان ماشینی مثل عدد 192.0. 2.44 ترجمه می‌نماید. در نهایت این عدد را به هاست می‌فرستد. با توجه به name server هایی که شرکت ارائه دهنده هاست برای هر دامنه در نظر گرفته است، سایت می‌تواند به کمک DNS به هاست متصل شود.
شایان ذکر است DNS هر دامین، تنها روی یک سرور یا هاست سوار می‌شود، یعنی هر دامنه تنها می‌تواند روی یک هاست کار کند. با این حال عکس این قضیه صادق نیست. شما می‌توانید از یک هاست برای پارک چندین دامنه استفاده کنید.

انواع هاست
شرکت‌های ارائه دهنده سرویس هاستینگ انواع میزبانی وب را در پلن‌های مختلف به مدیران سایت ارائه می‌کنند تا نیازهای هر قشر از افراد را پوشش داده باشند. دقت کنید نوع هاست مورد نیاز هر سایت با سایت دیگر تفاوت دارد. آیا می‌خواهید بدانید رایج‌ترین انواع هاست چیست؟ به لیست زیر نگاه کنید:

در ادامه هر یک از انواع هاست‌های رایج را بیشتر توضیح خواهیم داد. دقت کنید تعداد هاست‌های موجود در یک شرکت هاستینگ ممکن است بسیار بیشتر باشد، با این حال هاست‌های معرفی شده در این مقاله جزو رایجترین انواع سرویس های میزبانی هستند.

هاست اشتراکی
حالا که می‌دانید هاست چیست؟ زمان آن رسیده تا با انواع فضای میزبانی آشنا شوید. هاست اشتراکی یک نوع فضای میزبانی است که در آن شرکت ارائه دهنده هاستینگ منابع یک سرور را بین چندین سایت تقسیم می‌کند. در زمان راه اندازی یک سایت نوپا به منابع زیادی برای بارگذاری دیتا نیاز ندارید. در این مواقع بهتر است یک هاست اشتراکی با پلن پایه تهیه بنمایید. هر زمان سایت شما گسترش یافت و به ترافیک خوبی دست پیدا کرد، آن گاه می‌توانید هاست اشتراکی خود را ارتقا دهید. حال اگر ترافیک سایت به صورت انفجاری بیشتر شد، می‌توان از سرور مجازی هم کمک گرفت. سرورهای مجازی نیاز به دانش بالایی دارد.

هاست اختصاصی
هاست اختصاصی که با نام‌هایی نظیر سرور مجازی یا VPS هم شناخته می‌شود، یکی دیگر از سرویس‌هایی است که در قالب میزبانی وب به کاربران ارائه می‌گردد. این سرویس میان دو سرویس هاست اشتراکی و سرور اختصاصی قرار دارد. در سرور اختصاصی منابع یک سرور به صورت کامل در اختیار کاربر قرار می‌گیرد تا از آن برای راه اندازی سایت استفاده کند. در سرور اختصاصی هیچ یک از منابع سرور با فرد یا سایت دیگری به اشتراک گذاشته نمی‌شود. حال شاید این سوال مطرح شود پس هاست اختصاصی چیست؟
تفاوت اینجاست که در هاست اختصاصی یک سرور به چند کاربر محدود اختصاص پیدا می‌کند، با این حال منابع هر کاربر کاملا مجزا بوده و از منابع سایرین جدا است. با این حال این سایت‌ها در سرور مادر با هم اشتراک دارند. در واقع هاست اختصاصی را می‌توان نمونه یک سرور اختصاصی بسیار کوچک دانست.

سرور اختصاصی
در ادامه بررسی اینکه هاست چیست؟ بد نیست گریزی داشته باشیم به مفهوم سرور اختصاصی. تخصیص کلیه منابع و امکانات یک سرور فیزیکی به یک سایت به معنای سرور اختصاصی است. با این حال باید بدانید یک سرور اختصاصی شاید برای هر سایتی نیاز نباشد! اصولا سایت‌های پر بازدید شرکت‌های بزرگ نیاز به چنین فضایی برای میزبانی دارند. حتی اگر به دنبال راه اندازی یک سایت با ترافیک متوسط هستید، شاید اصلا نیازی به تهیه سرور اختصاصی پیدا نکنید.

هاست وردپرسی
هاست وردپرس نوعی سرویس میزبانی وب است که در دسته هاست اشتراکی قرار می‌گیرد. این نوع هاست با استفاده از پلاگین و ابزارهای مختلف برای اجرای سایت وردپرسی بهینه سازی شده است. اگر به دنبال راه اندازی یک سایت وردپرسی هستید، خرید هاست وردپرسی بهترین گزینه در دسترس است.
از میان انواع سرویس هاستینگ هاست وردپرسی به دلیل تنظیمات بهینه سازی شده سرعت لود بالاتری دارد و مشکلات کمتری برای کسب و کار آنلاین شما ایجاد می‌کند. همچنین با خرید اشتراک چنین هاستی ممکن است از آفرهای ویژه هم بهره مند شوید.

هاست پر ترافیک
در ادامه این مطلب که انواع هاست چیست؟ به هاست پرترافیک می‌رسیم. مشخصا یک فضای میزبانی که برای سایت با تعداد زیادی بازدید مناسب باشد، هاست پرترافیک نامیده می‌شود. این نوع سایت‌ها نیاز به منابع زیادی دارند، بنابراین هاست های پرترافیک باید از سخت افزاری قدرتمند برخوردار باشند. در واقع رم، پردازنده، هارد و سایر امکانات هاست پرترافیک باید بالا باشد. بدیهی است هزینه چنین سرویسی از هاست اشتراکی به مراتب بیشتر است.

هاست ابری
هاست ابری یکی از معتبرترین سرویس‌های شرکت های ارائه دهنده هاستینگ است. در این سرویس به جای یک سرور، خوشه ای از سرورها به کاربر اختصاص داده می‌شود که نتیجه آن کاهش down شدن سایت می‌باشد. هزینه چنین هاست هایی بر اساس میزان مصرف مشتری از منابع و سخت افزار سرور مشخص می‌شود. نکته اینجاست که در این سرویس معمولا به کاربر روت داده نمی‌شود که مسئله مهمی برای کاربران است.

هاست لینوکس
یکی دیگر از انواع میزبانی وب هاست لینوکسی است. لینوکس نام یک سیستم عامل است که به کمک سیستم هایی نظیر سی پنل مدیریت می‌شود. سی پنل عملیات های مختلف روی فضای لینوکس را مدیریت می‌کند و اجازه انجام اقدامات مختلف روی سیستم عامل لینوکس را می‌دهد. به طور کلی دو نوع هاست ویندوزی و لینوکسی وجود دارد که طرفداران هاست لینوکس بسیار بیشتر است. دایرکت ادمین و سی پنل کنترل پنل هاست لینوکسی و پلسک کنترل پنل سایت ویندوزی می‌باشد.

تفاوت دامنه با هاست چیست؟
علاوه بر هاست یا همان میزبانی وب جهت راه اندازی سایت به یک دامنه هم احتیاج داریم. اغلب شرکت‌های ارائه دهنده خدمات هاستینگ علاوه بر فروش هاست، دامنه هم می‌فروشند. به این صورت که شما می‌توانید در زمان خرید هاست لیست دامنه های موجود برای خرید را بررسی نمایید و در صورت آزاد بودن آن را خریداری نمایید. جالب است بدانید خرید دامنه و خرید هاست هر دو به صورت اجاره‌ای انجام می‌شود. بنابراین چنانچه پس از پایان دوره اجاره آن را پرداخت نکنید، شخص دیگری می‌تواند آن را خریداری کند.

هاست خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟
هنگام ثبت سفارش سرویس هاستینگ باید به ویژگی‌های زیر توجه نمایید تا بتواند یک پلن هاست مناسب و خوب خریداری کنید:
پهنای باند (Bandwidth)
پهنای باند که با نام‌هایی نظیر ترافیک ماهانه هم شناخته می‌شود، باید بر اساس فاکتورهایی نظیر تعداد بازدیدکنندگان از سایت، تعداد فایلهای بارگذاری شده روی سایت، نیازهای کاربر و … انتخاب شود. بسیاری از شرکت‌های ارائه دهنده هاستینگ پهنای باند را محدود می‌کنند و شما باید به این مسئله توجه کنید. اگر محتوای تصویری یا ویدیویی زیادی دارید یا فایل‌های پرحجمی روی سایت خود بارگذاری می‌نمایید، باید پهنای باند هاست را با دقت فراوان بررسی کنید.
قابلیت ارتقا (Upgrade)
همانطور که در طول معرفی هاست چیست؟ اشاره کردیم، هر سایت باید از پلن‌های پایه استفاده کند، اما به محض آغاز توسعه و افزایش ترافیک باید هاست خود را ارتقا دهد. قابلیت ارتقا برای تمام هاست‌ها فعال نیست. بنابراین در زمان خرید هاست بررسی کنید که آیا امکان ارتقای آن وجود دارد یا خیر. اگر یک پلن هاست قابلیت ارتقا نداشته باشد، فضای برای رشد و توسعه سایت محدود خواهد شد. به این مسئله دقت کنید.
کنترل پنل (Control Panel)
وظیفه کنترل پنل فراهم کردن فضایی ساده برای مدیریت میزبانی وب است. برای مثال سی پنل به عنوان یک کنترل پنل محبوب، از یک داشبورد ساده برای مدیریت آدرس ایمیل، پسورد، دیتابیس و سایر دیتاها برخوردار می‌باشد. در زمان ثبت سفارش هاست باید به کنترل پنل هم توجه کنید که مسئله مهمی است.
علاوه بر مسائل گفته شده، پارامترهای دیگری نظیر رم، پردازنده و … در هاست وجود دارد که باید بررسی کنید. اینکه هاست حاضر برای کسب‌وکار مدنظرتان مناسب است یا خیر به نوع سایت و انتظارات شما بستگی دارد.

سفارش سرویس هاستینگ از (نام شرکت)
چنانچه به دنبال راه اندازی سایت هستید، بدون شک نیاز به خرید سرویس میزبانی وب خواهید داشت. تیم ما با برخورداری از سال‌ها تجربه و گردهم آوری تجربیات ارزنده همواره در تلاش است تا با شناسایی نیازهای کاربران بهترین خدمات هاستینگ را ارائه دهد. هاست‌های ما از مزایای رقابتی زیر برخوردار هستند:

  • ترافیک نامحدود و بینهایت در تمام پلن‌های هاست لینوکسی
  • فایروال ویژه جهت مقابله با حملات DDos
  • سرعت لودینگ بسیار مطلوب
  • آپ تایم بالا و 100 درصدی
  • پشتیبانی 24 ساعته حتی در روزهای تعطیلات رسمی
  • پشتیبانی از وب سرورهای لایت اسپید
  • کنترل پنل پلسک
  • کنترل پنل سی پنل
  • پشتیبانی از waf ویژه جهت جلوگیری از DDOS attack
  • دارای سرورهای ایرانی
  • دارای سرورهای خارجی
  • برخورداری از هارد NVMe
  • گارانتی بازگشت وجه در صورت نارضایتی
  • تحویل آنی هاست به مشتری
  • بک آپ به صورت روزانه
  • دارای آخرین تکنولوژی ابری
  • بهترین قیمت هاست در ایران
  • امکان ارسال تیکت، برقراری تماس و ارتباط از طریق چت آنلاین، واتساپ و تلگرام

مشخصاً با توجه به توضیحات این مقاله اکنون شما می‌دانید هاست (HOST) به معنی میزبانی وب است. اما با وجود اینکه توضیح دادیم هاست چیست؟ چه کاربردی دارد؟ انواع هاست کدام است؟ شاید بسیاری از چالش های ذهنی شما برطرف شده باشد، اما هم چنان سوالاتی هم درباره هاستینگ داشته باشید. در این صورت جهت کسب اطلاعات بیشتر حتما با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را به صورت رایگان مشاوره دهند. همچنین در طول تماس تلفنی می‌توانید مشخصات یک هاست خوب برای راه اندازی سایت شخصی خود را از کارشناسان ما جویا شوید. به این ترتیب می‌توانید یک هاست خوب با امکانات مناسب خریداری کرده و سایت خود را راه اندازی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *